Виконком Одеської міської ради, очолюваний Олексієм Костусєвим, програв суд за позовом Антимонопольного комітету України, до якого звернувся народний депутат України Олексій Костусєв. Це не обмовка, а результат п’ятирічної судової тяганини за позовом 2008 року АМКУ до виконкому Одеської міськради, яку очолював тоді Едуард Гурвіц.

12 червня 2013 року Господарський суд Одеської області визнав незаконними рішення міськвиконкому від 21 серпня і 28 жовтня 2008 року, якими було встановлено чинні досі тарифи на послуги з утримання будинків і прибудинкових територій в Одесі. Таким чином, суд задовольнив позов Антимонопольного комітету України, поданий п’ять років тому за зверненням народного депутата Олексія Костусєва. Майбутній міський голова тоді заявив, що міська адміністрація Едуарда Гурвіца підвищила тарифи в чотири рази, не маючи на те жодних підстав.

«14 листопада 2008 року я звернувся до АМКУ з вимогою прийняти всі необхідні заходи для встановлення економічно обґрунтованих тарифів на послуги з утримання будинків і прибудинкових територій в Одесі», — казав тоді Костусєв.

За його словами, ці кошти, що збираються, стають предметом різних махінацій і злочинних угод. «Куди йдуть гроші людей, які, часто-густо обмежуючи себе в найнеобхіднішому, платять за рахунками?»

У рішенні виконкому перераховано роботи й послуги, що входять у тариф. Серед них: щоденне прибирання сходових кліток, прибирання прибудинкової території — двічі на день, поточний ремонт будинку, прибирання підвалів, техповерхів і дахів — двічі на рік. За даними АМКУ, тарифи підраховано з порушеннями. Відомство зажадало їх скасувати, але судовий процес за його позовом затягнувся.

У липні 2010 року Костусєв заявив, що скасувати необґрунтовані комунальні тарифи в Одесі заважає судова тяганина, і пообіцяв виконати вимоги АМКУ в разі перемоги на виборах міського голови. 12 червня 2013 року Господарський суд прийняв рішення скасувати затверджені при Е. Гурвіцові тарифи.

 

Одеса.