У Верховній Раді зареєстровано законопроект № 2241-а «Про внесення змін до деяких законів України з метою визначення чітких строків повноважень депутатів місцевих рад, обраних на позачергових, повторних або перших виборах». Автор законопроекту — депутат Олександр Бригинець (фракція «Батьківщина») на брифінгу в парламенті заявив, що цей закон чітко визначить, що повноваження рад і депутатів закінчуються у той момент, коли закінчується конституційний термін повноважень депутатів — через п’ять років після обрання.
«Якщо закон буде прийнято, кожна рада, яка працює більше п’яти років, втратить свою легітимність, і мають бути обов’язково проведені дострокові чи строкові вибори. Цей закон дає можливість уникнути тієї проблеми, яка сьогодні виникла у Києві, та вирішити її раз і назавжди», — сказав Бригинець.
Депутат Юрій Одарченко («Батьківщина») зауважив, що законопроект дозволить знищити аргументи, які додатково висуває Партія регіонів, мовляв, неможливо проводити вибори в Києві до 2015 року.
Згідно із законопроектом, повноваження місцевої ради, обраної на позачергових, повторних або перших виборах, закінчуються в день відкриття першої сесії відповідної ради, обраної на наступних (чергових або позачергових) виборах. А у разі сплину терміну повноважень — в останній день встановленого строку.