Голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що опозиція спеціально хоче провести вибори в проблемних округах восени, щоб зірвати підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Про це, за повідомленням прес-служби Партії регіонів, політик сказав в інтерв’ю одному з телеканалів.

«Партія регіонів працює згідно із законодавством нашої держави. Є законопроект (щодо проведення виборів у проблемних округах. — Ред.), який зареєстрований у парламенті в травні. І ми постійно пропонуємо нашим колегам по парламенту за нього голосувати. Цей законопроект відпрацьований кращими фахівцями», — зазначив О. Єфремов.

Водночас, за його словами, представники опозиції в питанні проведення виборів у так званих проблемних округах керуються не законодавством, а винятково своїми бажаннями.

«Ми готові голосувати за цей законопроект. Інша річ, що наші колеги по парламенту з опозиції не готові за нього проголосувати. Вони більше працюють за формою, ніж за змістом. Їм потрібно підігнати ці вибори до початку підписання у Вільнюсі Угоди про асоціацію з ЄС. Адже ні для кого не таємниця, що на будь-яких виборах, які проходять у нашій державі, хтось виграє, а хтось програє. Ті, що програли, звісно, в усьому звинувачуватимуть владу», — заявив голова фракції Партії регіонів.

Також він додав, що логічно було б прийняти відповідний закон про вибори, «у якому було б прописано, що всі планові вибори проводяться в строк, визначений Конституцією, а позапланові вибори проводяться, приміром, у березні та жовтні кожного року, якщо в цьому з’являється потреба».

Але, на жаль, зазначив він, законодавчою базою ніхто не переймається, хоча «робота в парламенті — це, насамперед, законодавча робота».

Коментуючи зустріч Президента з лідерами фракцій, О. Єфремов зазначив: «Коли А. Яценюк прийшов на зустріч (Президента з лідерами парламентських фракцій. — Ред.), я відкрито йому сказав, що він зробив, як нормальний керівник державного рівня, і потиснув йому руку. Заявляти зустріч із першим керівником держави, а потім уникати цієї зустрічі — це хлоп’яцтво. Я не знаю, з яких причин це зробили інші лідери фракцій, але так не вчиняють у жодній країні», — заявив Олександр Єфремов.

Відповідаючи на запитання, чи прийде Президент у парламент, О. Єфремов сказав, що на зустрічі з лідерами фракцій було обумовлено можливість виступу глави держави в парламенті. «Президент сказав, що в будь-який момент готовий прийти і виступити в парламенті. Ніяких проблем із цим немає. Єдине, якщо в парламент приходить виступати або Президент, або представники уряду, то їх треба слухати й чути», — заявив політик.