Управління ДСНС України в Дніпропетровській області разом з Інститутом геофізики Академії наук України та Державним космічним агентством Головного центру спеціального контролю встановлює точну інформацію щодо глибини поштовху й епіцентру сейсмічної активності, що її було зафіксовано в Кривому Розі.

Тут, за інформацією сейсмічних служб, 24 червня стався землетрус. Сейсмічна активність становила 4 — 5 балів за шкалою Ріхтера.

«Землетрус мав природний характер. Для техногенного він був занадто сильним. Поштовхи виявилися достатньо потужними. Їх магнітуда коливалася в районі 4 балів. Станції спостереження зареєстрували рух земної кори в радіусі 500 км. За потужністю цей землетрус можна порівняти з підземним вибухом маленької атомної бомби, — розповів журналістам сейсмолог Сергій Вербицький. — Землетрус у Кривому Розі ще раз довів: тут можуть бути доволі сильні поштовхи. Ніхто не може сказати, що нині діється на глибині. Щоб це знати, потрібно вивчати».

Нагадаємо, що про можливість землетрусів у Кривому Розі «Голос України» попереджав в одній з публікацій ще навесні. І порушував питання про недофінансування заходів з дослідження стану надр у цьому регіоні.