Авторка документального фільму «Корюківка. Злочин проти людяності» Сніжана Потапчук передала міжнародну нагороду, яку отримала картина, громаді цього міста. Про це повідомив представник Українського інституту національної пам’яті у Чернігівській області, науковий співробітник Сергій Бутко.
Він зачитав її звернення до корюківчан і свідків трагедії: «Документальний фільм, над яким ми спільно трудилися у грудні минулого року і який вийшов в ефір Першого Національного телеканалу в день відзначення 70-х роковин Корюківської трагедії... було відзначено першим місцем на VІІ Міжнародному фестивалі телепрограм і телефільмів «Вічний вогонь» у місті Волгоград Російської Федерації... Ваше горе, пережите під час Великої Вітчизняної війни, почуте серцями сотень і тисяч людей!»
Диплом першого ступеня VІІ Міжнародного фестивалю телепрограм і телефільмів та статуетку (модель монументу «Батьківщина-мати кличе!» на Мамаєвому кургані «Історико-меморіального музею-заповідника «Сталінградська битва» у Волгограді) урочисто передали для створення експозиції директору Корюківського історичного музею Олексію Бакуті.
Олександр МАЙШЕВ, член НСЖУ.
На знімку: біля меморіалу керівники району, міста, представники громадськості та свідки трагедії провели меморіальний мітинг.
Фото автора.