На схилах Бондарського ставка у мальовничому селі Розумівка Олександрівського району Кіровоградщини відбулося обласне фольклорне свято «Невичерпні джерела». Цього року воно проходило під девізом «Ой, Троїця, зелен-свято...». Особливий тон задавали учасники кількох десятків кращих аматорських фольклорних колективів області.

Самобутній репертуар, особлива манера виконання, одяг, характерні для відповідної місцевості, — це ті особливості, які завжди вирізняють учасників «Невичерпних джерел». Вони тим часом закликали не втрачати віру в добро і прикрашати рідну землю своїми здобутками.

Свято фольклору «Невичерпні джерела» започатковано у 1984 році управлінням культури Кіровоградської облдержадміністрації та обласним Центром народної творчості. Відтоді його організатори та учасники долучаються до збереження та примноження духовної спадщини рідного краю, вивчення його історії, побуту, традиційної обрядовості, залучають до народних джерел дітей та молодь.

Кіровоградська область.

До смаку припали святкові забави юним учасникам народного самодіяльного фольклорного ансамблю «Джерельце» Олександрівського районного центру дитячої та юнацької творчості.


Навіть мавки та русалки припливли натішитися святковими забавами.

Фото автора.