У місті Гола Пристань на Херсонщині до комунального підприємства, що відає прибиранням райцентру, звернувся юридичний представник приватного підприємця. Від імені свого партнера він запропонував КП  послуги з сортування та переробки твердих побутових відходів на полігоні ТПВ.

Перспектива розчистити полігон бодай від частини цих смердючих нагромаджень, та ще й на дуже вигідних умовах мала, здавалося б, надихнути комунальників. І справді: директор та інженер з виробництва цього КП вдавали, що зраділи актуальній пропозиції, і швиденько уклали договір. 

Та коли ділова угода вже була готова, висунули несподівану умову: або приватний підприємець сплачує чотири тисячі гривень готівкою «на непередбачувані витрати», або на полігон ТПВ для роботи його ніхто не пропустить.

Зрозумівши, що потрапив у пастку, представник бізнесмена під виглядом поїздки за необхідною сумою грошей залишив офіс і рушив простісінько до міліції. Оперативники Державної служби по боротьбі з економічною злочинністю вручили йому п’ять «мічених» купюр по сотні доларів кожна, які він у офісі на вулиці Лермонтова і передав службовцям комунального підприємства (зустріч записувалася на відео). Після передачі хабара з’явилися співробітники ДСБЕЗ, гроші вилучили і склали протокол.

Поясняти мотиви свого вчинку директор та інженер комунального підприємства категорично відмовилися, посилаючись на Конституцію, але свою провину визнали. Тому й Голопристанський суд поставився до них м’яко, засудивши кожного зі співучасників злочину на п’ять років позбавлення волі, але з трирічним відтермінуванням виконання вироку.

Вл. інф.

Мал. Миколи КАПУСТИ.