Нині серед пріоритетів політики держави — сфера фізичної культури і масового спорту. Такі зміни назріли у ставленні до цієї потрібної справи. Днями відбулася нарада, на якій обговорювали питання створення у містах та районах Закарпаття центрів здоров’я населення «Спорт для всіх».
Головні завдання таких осередків — організація та проведення на місцевому рівні фізкультурно-оздоровчих заходів, надання фізкультурно-спортивних послуг за місцем проживання та відпочинку населення, здійснення інформаційної діяльності стосовно здорового способу життя, повідомили «Голосу України» в облдержадміністрації.
На сьогодні всеукраїнська мережа налічує 243 такі центри. Закарпатський обласний створено ще 2003 року. Але діє лише Ужгородський міський. Тож тепер слід створити в містах і районах такі центри та врахувати це при формуванні бюджетів на 2014 рік.
Департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації доручили вивчити та узагальнити досвід роботи Харківської та Волинської облдержадміністрацій щодо створення центрів та їх кадрового забезпечення. А головам Берегівської, Мукачівської РДА та Хустського міськвиконкому запропоновано подати пропозиції щодо створення районних і міського осередків «Спорт для всіх». Це серйозна робота, тому й готуватися до неї слід ретельно.
Закарпатська область.