Міжнародна федерація легкої атлетики підтримала ідею і наукову розробку доцента Луганського національного університету імені Тараса Шевченко Анатолія Фатєєва щодо нових правил змагань з проведення легкоатлетичного десятиборства в один день.
Професійний досвід і велика практика заслуженого тренера України А. Фатєєва дають йому змогу з упевненістю заявляти про те, що ці зміни посилять динамізм і загострять інтригу змагань. Проект пройшов усі узгодження, й незабаром правила з десятиборства будуть змінені.
У майбутньому змагатимуться не два дні, а один. На жаль, через відсутність спонсорів в Україні турнір відбудеться у передмісті Марселя (Франція). Профінансувати захід погодилися шанувальники легкоатлетичного багатоборства цієї країни.
Змагання відбудуться 25 серпня 2013 року, через два тижні після чемпіонату світу з легкої атлетики у Москві. Свою участь у них уже підтвердили провідні десятиборці світу. Доцента кафедри спортивних дисциплін ЛНУ Анатолія Фатєєва запрошено як автора ідеї та нової методики проведення змагань.
Луганськ.