Більшість вважає попередній звіт ТСК заполітизованим, але опозиція вимагатиме його оприлюднення з трибуни парламенту
 
Попередній звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування обставин заподіяння тілесних ушкоджень громадянам України, а також неправомірної бездіяльності правоохоронних органів під час проведення акції «Вставай, Україно!» 18 травня 2013 року в Києві не підписали чотири члени комісії від Партії регіонів і КПУ. Про це під час брифінгу повідомив голова ТСК, народний депутат від фракції «Батьківщина» Віталій Ярема.
«Ми розслідували факти бездіяльності правоохоронних органів під час проведення мирних акцій 18 травня. Ми не проводили очних ставок, не займалися тим, чим повинні займатися правоохоронці. Але ми підготували попередній звіт, і продовжуємо свою роботу. ТСК за регламентом працюватиме півроку. Ми направили велику кількість запитів. Тому наша комісія продовжить роботу. І остаточний звіт буде представлений», — заявив парламентарій.
Народний депутат від фракції «Свобода» Андрій Іллєнко запевнив, що звіт є абсолютно фаховим. Це Партія регіонів і КПУ намагаються зривати роботу ТСК. За його словами, в попередньому звіті комісії відображені факти, що підтверджують бездіяльність правоохоронних органів під час побиття журналістів Ольги Сніцарчук і Владислава Соделя.
Народний депутат від фракції «УДАР» Ірина Геращенко заявила, що опозиція вимагатиме відповідальності для парламентаріїв, які не хочуть працювати у комітетах Верховної Ради та тимчасових слідчих комісіях, і звертатиметься до керівництва парламенту з цього приводу.
«На найближчій погоджувальній раді ми поставимо питання про відповідальність народних обранців, які не працюють у комісіях. Щоб вони не приймали лише ті рішення, які їх влаштовують», — наголосила вона.
За її словами, опозиція наполягатиме на включенні до складів ТСК позафракційних депутатів.
«220 парламентаріїв представляють округи, і вони мають право на своє представництво. Ми вимагатимемо права включати їх до складу ТСК і тоді комісії будуть дієздатними і зможуть ухвалювати рішення», — зазначила І. Геращенко. Також вона заявила: члени ТСК від опозиції вимагатимуть оприлюднення попереднього звіту комісії з трибуни Верховної Ради попри те, що провладна частина членів ТСК не підписала звіт.
Водночас член ТСК, народний депутат від фракції Партії регіонів Олена Бондаренко вважає, що звіт є політично заангажованим і фальшивим. «По суті, документ складено на основі політичних поглядів та оцінок, які завідомо провокаційні та недостовірні, і пов’язані з тією політичною силою, яку представляє голова ТСК Віталій Ярема», — пояснила вона.
Парламентарій зауважила, що у звіті не враховано багато фактів, які надавали депутати від більшості. «Ми розцінюємо намагання протягнути фальшивий попередній звіт як спробу відмити політичних союзників, котрі були винні у сутичках 18 травня. Йдеться про партію «Свобода», яка була причетна до багатьох подій на цих мітингах», — наголосила О. Бондаренко.
За її словами, у звіті не було вказано, хто саме брав участь з одного та іншого боку, з чого почалася бійка, що було з тими людьми, які сиділи у військовій техніці, які каліцтва вони отримали і від кого. Крім того не сказано, що бійці з боку спортсменів також брали участь в охороні з’їзду «Батьківщини». 
«Такий текст ми підписати не можемо. Він є хибний і дезінформує суспільство», — підкреслила О. Бондаренко та додала, що, очевидно, чотири депутати-члени комісії поставлять підписи під звітом, але Верховна Рада в такому вигляді не прийме його.
У свою чергу член комісії, народний депутат від КПУ Олександр Зубчевський заявив, що немає доказів побиття журналістів 18 травня в Києві, крім свідчень самих представників ЗМІ.