Пріоритетними для розгляду парламентом на останньому пленарному тижні другої сесії будуть соціальні питання. Про це вчора заявив Голова Верховної Ради України Володимир Рибак в інтерв’ю телеканалу «Рада».
Він зазначив, що від народних депутатів та уряду надійшла велика кількість законодавчих ініціатив, які Верховна Рада не зможе розглянути до кінця поточної сесії. Висловивши сумнів у тому, що народні депутати погодяться продовжити роботу другої сесії, керівник парламенту заявив, що «на перший план» будуть винесені соціальні питання, а також низка євроінтеграційних законів.
Водночас Голова Верховної Ради сподівається, що Президент України Віктор Янукович виступить з Посланням перед депутатами на останньому пленарному тижні другої сесії.
Відповідаючи на запитання, керівник парламенту розповів про зустріч глави держави з лідерами депутатських фракцій, що відбулася у середу. За словами В. Рибака, він передав Президенту України п’ять питань, що їх порушувала опозиція, і глава держави «дуже ретельно їх проаналізував», після цього виступили лідери фракцій. В. Рибак виклав своє бачення причин ситуації, що склалась у парламенті, зазначивши, що вона обумовлена початком передвиборчої кампанії, незважаючи на те, що до виборів ще півтора року.
Голова Верховної Ради також зазначив, що дві третини депутатів уперше прийшли в парламент, багато хто з них ще не відійшов від «мітинговості» і не має політичної культури.
Водночас В. Рибак висловив сподівання, що депутатському корпусу вдасться знайти порозуміння, і обранці «почують один одного».
За словами керівника парламенту, В. Янукович звернувся до лідерів фракцій із проханням розглянути важливі для людей соціальні питання, а також законопроекти щодо європейської інтеграції. Одним із важливих законів, прийняття якого є одним із зобов’язань України перед Європейським Союзом, В. Рибак назвав закон про прокуратуру, і висловив сподівання, що у вересні він буде ухвалений.
Прес-служба Верховної Ради України.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.