Під час відвідин самопідйомної плавучої бурової установки «Петро Годованець», міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький в інтерв’ю журналістам сказав: «У фінансовому плані НАК «Нафтогаз України» передбачено придбання двох установок як за рахунок інвестиційних, так і кредитних коштів». Переговори про закупівлю платформ і підписання контрактів, за словами міністра, проведуть до кінця року. Але Державне акціонерне товариство «Чорноморнафтогаз» отримає їх через півтора-два роки: стільки часу буде потрібно одній із провідних іноземних компаній для їх будівництва.

Міністр назвав великим успіхом придбання двох установок для «Чорноморнафтогазу», які нині працюють на Одеському родовищі: «Петро Годованець» і «Незалежність». Багато в чому завдяки їх роботі «Чорноморнафтогазу» вдалося вже втричі збільшити обсяги видобутого газу, а до 2015 року мають вийти на річний видобуток енергоносія на шельфі Чорного та Азовського морів у межах трьох мільярдів кубометрів.

Начальник управління підземного зберігання газу ДАТ «Чорноморнафтогаз» Олег Гринь стежить за дотриманням вимог технологічного процесу закачування газу в підземне сховище.


Голова НАК «Нафтогаз України» Євген Бакулін, міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький і голова правління Державного акціонерного товариства «Чорноморнафтогаз» Сергій Головін (зліва направо) під час прес-конференції  на борту СПБУ «Петро Годованець» .

Фото автора.

Тим часом

 

Державне акціонерне товариство «Чорноморнафтогаз» за період із завершення опалювального сезону й до початку літа закачало у Глібовське підземне сховище понад сто мільйонів кубометрів газу. У планах компанії — довести виробничі потужності сховища до двох мільярдів кубометрів газу. Цього обсягу вистачить для цілорічного забезпечення Криму блакитним паливом.