Підприємства Вінницької області заборгували Пенсійному фонду 41 мільйон гривень коштів єдиного соціального внеску, а також 16 мільйонів — Фонду з пільгових пенсій. Із початку нинішнього року заборгованість до Пенсійного фонду збільшилася на 19,9 мільйона гривень.
За словами начальника головного управління ПФУ у Вінницькій області Миколи Черненка (на знімку), найбільшими боржниками є 15 підприємств. Серед них — Ладижинський завод силікатної цегли, заборгованість якого становить дев’ять мільйонів гривень, Вінницький 45-й експериментально-механічний завод (2,5 мільйона), компанія «Володимирський Масив», завод «Будмаш», низка цукрових заводів. Найпроблемнішим залишається питання повернення боргів на 200 підприємствах-банкрутах.
— Якщо підприємство не сплачує єдиний соціальний внесок, його трудівникам не нараховується належний стаж, — наголошує Микола Черненко. — Тобто людина фактично може відпрацювати, скажімо, рік, але у стаж він не ввійде, бо не було відрахувань до Пенсійного фонду.
Керівник управління ПФУ в області запропонував розглянути питання сплати єдиного соціального внеску на колегії облдержадміністрації як невідкладне.
Вінницька область.
Фото надано прес-службою ПФУ  у Вінницькій області.