Кілька десятків обурених мешканців селища Новоолексіївка Генічеського району Херсонщини більш як на дві години заблокували вхід до селищної ради, вимагаючи... води. Торік енергетики знеструмили одну з артезіанських свердловин у населеному пункті та оштрафували місцеве комунальне підприємство на шість тисяч гривень за те, що об’єкт був підключений до електропостачання без оформлення дозвільних документів. Взимку та восени потреба у воді була меншою, тож відключення однієї свердловини її дефіциту не створювало. Та щойно почався полив, як тиск у трубах різко впав, і власники садиб на вулицях Садова та Литвинова опинилися без питної води.
Побігавши кілька тижнів за нею до сусідів, вкрай розлючені селяни оточили сільраду, не випускаючи і не впускаючи туди службовців, та почали вимагати негайного поновлення водопостачання. До розблокування приміщення довелося взятися міліції. Голова Новоолексіївської селищної ради Олександр Бурковський каже, що в місцевому бюджеті вже відшукали 29,8 тисячі гривень на виготовлення технічних умов для «легалізації» користування електроенергією, потрібної для продовження експлуатації артезіанської свердловини, тож дві вулиці Новоолексіївка з дня на день нарешті будуть із водою.
Тим часом ще в одному селі Херсонщини — Бургунка близько сотні мешканців влаштували безкінечний перехід магістралі Одеса — Мелітополь—Новоазовськ. Протестувальники пояснюють: ще 2011 року місцева влада оголосила про будівництва газогону до села, зібрали гроші, а віз і нині там.
Херсонська область.