Питання лікування Юлії Тимошенко за кордоном не може бути вирішене в кабінеті Президента України через його юридичну та фінансову складову. Про це заявив на брифінгу лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.
Відповідаючи на запитання про обговорення цієї проблеми під час зустрічі Президента з лідерами фракцій, Єфремов сказав: «Рішення, яке знаходиться в площині юридичній, у кабінеті Президента прийматися не може. Є два напрями. Перший — може бути використаний механізм помилування. Але, на жаль, у рамках законодавства Президент не може використовувати цей механізм, бо там є певні грошові питання, пов’язані з державним бюджетом».
До того ж лідер регіоналів додав, що за одним із судових рішень структура, якою керувала Тимошенко, — «Єдині енергетичні системи» — винна Україні 405 мільйонів гривень. Компанія також заборгувала ще майже 60 мільйонів податків до держбюджету.
«Президент не може своїм рішенням сказати, що я пробачив борг у 405 мільйонів або ще щось, адже це не в його повноваженнях», — наголосив О. Єфремов.
Лідер фракції Партії регіонів не виключив можливості проведення позачергової сесії, позачергового пленарного засідання або виїзного засідання. Водночас, на його думку, робота парламенту в тому форматі, як нині, неефективна. «Якщо депутати домовляться і узгоджено діятимуть, тоді можна буде йти на це засідання, або нам треба проводити інше засідання без присутності тих депутатів, які репетують, стукають і кричать», — сказав парламентарій.
Вл. інф.