Лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк на брифінгу в парламенті заявив, що на депутатів його фракції та їхніх родичів чиниться тиск з боку прокуратури, міліції та податкової і порушуються кримінальні справи, щоб парламентарії вийшли зі складу «Батьківщини».

Яценюк повідомив, що порушив це питання також під час учорашньої зустрічі лідерів фракцій із Президентом Віктором Януковичем.
Народний депутат від «Батьківщини» Леся Оробець повідомила, що їй телефонують невідомі з прихованих телефонів і пропонують голосувати разом із більшістю. А її чоловік, через тиск на нього та порушення кримінальної справи, був вимушений покинути Україну.
Кандидат у депутати по 132-му виборчому окрузі (Миколаївська область), де не встановлено результати парламентських виборів, опозиціонер Аркадій Корнацький повідомив, що на працівників ТОВ «Агрофірма Корнацьких» напали невідомі із застосуванням вогнепальної зброї, декілька людей поранено. Корнацький заявив, що йому надходять погрози, і він вважає, що події у Первомайську є наслідком його політичної діяльності.
Депутати Миколаївської облради звернулися до Яценюка з проханням ініціювати створення ТСК з питань роботи правоохоронних органів за 2010—2013 роки.