Забезпечення доступу дітей до дошкільної освіти, зокрема, повернення будівель дитсадків, що були перепрофільовані, а також запровадження системи електронної реєстрації дітей для подальшого влаштування у садочки — такі питання обговорювалися під час всеукраїнської селекторної наради під головуванням віце-прем’єр-міністра Олександра Вілкула. Всі ці завдання — на особливому контролі, зазначив він і зажадав від керівників регіонів не зволікати з їх виконанням.
— Наразі у Закарпатській області функціонує 557 дитячих дошкільних закладів. Нові місця упродовж року з’явилися за рахунок створення навчально-виховних комплексів. Також почали функціонувати ще 16 груп у діючих садочках та одна — у пристосованому приміщенні. Акцентуємо увагу саме на реконструкції приміщень, які не використовуються. Адже це значно дешевше, ніж зводити нові будівлі, — повідомив «Голосу України» голова облдержадміністрації Олександр Ледида.
Протягом року, додав керівник області, заплановано відновити роботу ще чотирьох дошкільних закладів, відкрити 58 груп.
Факт
За останні три роки на Закарпатті створено 9,5 тисячі додаткових місць у дитсадках. Цьогоріч заплановано створити ще дві тисячі.
Закарпатська область.