Перший заступник Голови Верховної Ради Ігор Калєтнік зустрівся з представниками Студентського парламенту Вінниччини
«Дуже важливо, коли молодь цікавиться роботою органів місцевого самоврядування та Верховної Ради, — наголосив І. Калєтнік, звертаючись до студентів. — Бо це та основа, яка дасть змогу молодим людям використати цей досвід на практиці. Незалежно від того, який шлях вони оберуть для себе — державну службу чи роботу у приватному секторі, в комерційних структурах. Це дасть можливість зрозуміти, як працює державний апарат, як цей апарат регулює певні відносини між людиною і державою. Яким чином і для чого працює Верховна Рада України», — зауважив І. Калєтнік.
На думку Першого заступника глави парламенту, Студентський парламент — це та організація, де молоді люди можуть передати один одному наявний у них досвід, поспілкуватися зі своїми колегами. «Це важливо, бо знаю, наскільки Вінницька обласна рада бере активну участь у цьому і особливо її голова Сергій Татусяк. Це надзвичайно досвідчена людина, яка була народним депутатом України, пройшла великий шлях мудрості, знань. Тому упевнений, що його починання на Вінниччині обов’язково дадуть результат у майбутньому, а ви пишатиметеся тим, що стояли на початку його зародження», — наголосив І. Калєтнік.
Перший заступник Голови Верховної Ради розповів представникам Студентського парламенту про специфіку роботи законодавчого органу. За його словами, за дві сесії сьомого скликання парламент розглянув близько 50 законів. «Можливо, це мала ефективність. Але треба пам’ятати, що 19 пленарних засідань не відбулося через різні обставини. Можливо, й через те, що майже половина народних депутатів були обрані вперше і їм потрібен час, аби зрозуміти, відчути дух Верховної Ради», — зауважив він.
«Це нормальна практика до того, щоб люди почали активно взаємодіяти. Думаю, що такий конструктивний діалог, за великим рахунком, з кожним днем набирає дедалі більших обертів», — додав парламентарій.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.
ДовІдково
Студентський парламент Вінниччини — це перший в Україні аналог обласної ради, що обирався шляхом демократичних виборів та був створений в рамках програми «Студентський імпульс» Спілки молодіжних організацій Вінниччини, яка спрямована на підвищення рівня суспільної активності студентства і створення діючого механізму співпраці влади та молоді.
Студентський парламент Вінниччини активно діє не лише на теренах України, а й виходить на міжнародну арену. Навесні 2012 року депутати СПВ приймали на Вінниччині делегацію з Литви. Укладено Угоду про співпрацю між Студентським парламентом Вінниччини та Молодіжним парламентом Грузії, а також між Студентським парламентом Вінниччини та Донецькою обласною колегією при ВСРУ.