На Чернігівщині відкрили туристичний сезон спуску на плотах річками Десна, Снов, Сейм. Нині цією справою опікується 10 інвесторів малого бізнесу. Вони організували кілька маршрутів, які починаються із Новгорода-Сіверського, Макошиного, Чернігова, Седнева, Жолдаків (під Конотопом). Для туристів-відпочивальників облаштовано котеджі, невеличкі кемпінги, автомобільні стоянки. Дещо запізніле відкриття сезону пов’язане з повеневими водами, які довго затоплювали місця, де розташовуються палаткові містечка.

— Наш малий флот складається із 6 плотів, — повідомив журналістам прес-туру керівник проекту «Кластер водного туризму в Чернігівській області» Сергій Провозін. — Вони готові перевозити туристів. Відпочивати на плотах можна і кілька годин, і багато днів.
Організатори проекту продумали усе до дрібниць: де туристи зупинятимуться, як розважити їх риболовлею, лазертагом (імітацією реального бою) тощо.
...Після ознайомлення із базою зі спуску плотів у Седневі за кілометр від Чернігова повертаємо на луг, до Десни. І ось пливемо на двох плотах, виготовлених командою проекту. Швидкість — 10 кілометрів на годину. Здається, ось-ось буде пляж обласного центру! Та насправді у дорозі перебуваємо майже дві години. Річка увесь час петляє — круті береги, ліски. Незабутні враження!
Фото автора.
Плоти на Десні.