Голова Верховної Ради України Володимир Рибак та Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Узбекистан Алішер Абдуалієв (на знімку) обговорили під час зустрічі питання двосторонньої співпраці двох держав, зокрема, щодо активізації міжпарламентського та торгівельно-економічного співробітництва.
Голова Верховної Ради зазначив, що Україну і Узбекистан пов’язують давні дружні зв’язки, обидві країни мають багато спільних поглядів на поточну міжнародну ситуацію, зокрема, з питань нерозповсюдження ядерної зброї, боротьби з тероризмом, екстремізмом, незаконним обігом наркотиків, нелегальною міграцією. 
В. Рибак підкреслив, що Україна рішуче налаштована на активізацію відносин з Республікою Узбекистан. У цьому контексті, за його словами, першочергове значення має регулярне проведення зустрічей на найвищому рівні, які визначатимуть подальшу динаміку розвитку двосторонніх взаємин та дозволять знайти взаємоприйнятні шляхи розв’язання актуальних проблем співробітництва.
Керівник парламенту підкреслив, що українська Сторона надає особливого значення візиту Президента Республіки Узбекистан, який має відбутися найближчим часом. «Цей візит слугуватиме важливим фактором інтенсифікації україно-узбецького співробітництва», — сказав він.
Голова Верховної Ради зазначив, що на порядку денному двосторонніх відносин нині стоїть питання проведення восьмого засідання Спільної міжурядової комісії зі всебічного співробітництва, останнє засідання якої відбулося у 2007 році.
Своєю чергою, А. Абдуалієв подякував українській стороні за підтримку Узбекистану щодо входження до Зони вільної торгівлі, яке відбулося у травні цього року, та звернувся із проханням про прискорення ратифікації цієї Угоди українським парламентом. Він також передав побажання узбецької Сторони про приурочення відкриття пам’ятника Алішеру Навої до візиту Президента Республіки Узбекистан в Україну.
Прес-служба Верховної Ради України.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.