Сідаючи у маршрутку, мешканці Херсона і не підозрюють, яка небезпека може на них чатувати. Інспектори обласного управління Держгірпромнадгляду під час перевірки підприємств, що обслуговують пасажирські маршрути міста, у парку однієї з приватних транспортних фірм виявили відразу чотири автобуси з газовими балонами невідомого походження, які не пройшли технічного обстеження.

Тут використовували метан або пропан-бутан. Водії автобусів не були навчені користуванню балонами, тож піддавали себе і пасажирів підвищеному ризику. Як зазначила прес-секретар управління Тетяна Назаренко, перевірка завершилася забороною експлуатації вибухонебезпечного транспорту. Крім того, низку співробітників фірми оштрафували на суму від 340 до 510 гривень.

У Держгірпромнагляді стривожені й кількістю нещасних випадків серед водіїв. Тільки з початку цього року просто на робочих місцях пішли з життя три працівники: на двох під час ремонту транспортних засобів упали погано закріплені автобуси, а ще один помер від раптового серцевого нападу, хоча вже пройшов медогляд та отримав дозвіл вийти на маршрут.

Під час перевірок нинішнього року управління Держгіпромнагляду склало акти про 145 порушень.

Херсон.