У Запорізькій області розпочалися жнива. Комбайни вийшли на поля у дев’яти районах із двадцяти. Станом на понеділок скошено три тисячі гектарів. Озима пшениця, якої обмолочено лише 30 гектарів, ледь дала з кожного з них по 18 центнерів. Урожайність ячменю вища — 26,5 центнера. Ці показники не відображають загальну картину жнив, адже в області площа лише озимих культур, що добре перезимували, — 618 тисяч гектарів.
Зазначимо, що цьогоріч на Запоріжжі планують вийти на середню урожайність пшениці у 25 центнерів і на валовий збір зерна у рекордні 2,2 мільйона тонн. 
Цьому, як стверджують фахівці, можуть завадити лише три речі. Це, по-перше, рясні дощі, які прийшли на Запоріжжя не тоді «коли просять, а коли косять». По-друге — понаднормативне навантаження на комбайни у деяких господарствах області, зокрема у Гуляйпільському районі (в середньому — 369 га на машину). По-третє — незацікавленість фермерів у міжрайонній, а тим паче — у міжобласній кооперації та маневруванні технікою. Все це може призвести до невиправданого затягування збиральної кампанії і відповідно до втрат урожаю.
 
Запоріжжя.