Щодо посадових осіб ТОВ «Львівавтокомплектація» розпочато кримінальне провадження за незаконне відчуження гуртожитків Львівського автобусного заводу. Таку інформацію від Генеральної прокуратури України у відповідь на свій запит отримав народний депутат Ігор Васюник (на знімку).
«Голос України» вже писав, як після корпоратизації державного підприємства «Львівський автобусний завод» і за вісім днів до відкриття справи про банкрутство ЛАЗу ці приміщення передали товариству з обмеженою відповідальністю «Будтрансгаз», яке внесло гуртожитки до статутного капіталу ТзОВ «Львівавтокомплектація».
Господарський суд Львівської області визнав право власності на гуртожитки за державою. Проте в результаті судових рішень Львівського апеляційного господарського суду та Вищого господарського суду України право власності на гуртожитки залишили за ТзОВ «Львівавтокомплектація».
Як розповів народний депутат України Ігор Васюник, перевіркою встановлено, що посадовими особами ТОВ «Львів-автокомплектація» під час дії мораторію здійснено незаконне відчуження гуртожитків Львівського автобусного заводу. Йдеться про гуртожитки по вул. Науковій,16, вул. В. Великого,16, та по вул. Кульпарківській, 139.
Прокуратурою міста Львова за фактом вчинення службовими особами ТОВ «Львівавто-комплектація» кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 365 КК України (перевищення повноважень службовою особою приватного права незалежно від організаційно-правової форми), внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Кримінальне провадження розслідується Сихівським райвідділом міліції міста Львова.
 
Львів.