11 червня 2013 р. в Інституті законодавства Верховної Ради України відбулася зустріч українських та американських експертів з питань законодавчого забезпечення інвестиційної привабливості України.
У зустрічі взяли участь, зокрема, О. Копиленко, директор Інституту законодавства, член-кореспондент НАН України, М. Рожанскі, заступник директора Програми по Росії та Євразії Фонду Карнегі за міжнародний мир, та Я. Пілінський, директор Представництва Інституту ім. Дж. Кеннана в Києві.
Експерти акцентували увагу на проблемах, що заважають діяльності іноземних інвесторів в Україні. Зокрема, причинами доволі низької інвестиційної привабливості нашої країни фахівці назвали корупцію, зловживання владою та рейдерство.
Директор Інституту законодавства О. Копиленко поінформував про хід реалізації державної антикорупційної політики, здійснюваної за ініціативою Президента України В. Януковича, який визначив запобігання та протидію корупції як одного з національних пріоритетів. Так, йшлося про розробку та вдосконалення відповідного законодавства з використанням найсучасніших міжнародно-правових норм і стандартів, а також здійснення адміністративної та судової реформ, які передбачають зміну парадигми відносин між владою та суспільством.
Зазначалося, що виконанню цих завдань значною мірою сприяла консолідація зусиль, що відбулася завдяки роботі консультативно-дорадчого органу при Президентові України — Національного антикорупційного комітету, створеного у лютому 2010 р. відповідним указом. До його складу входить і представник Інституту законодавства Верховної Ради України.
Наголошувалося на суттєвих зрушеннях у сфері законодавчого забезпечення боротьби з корупцією. Так, прийняття у 2011 р. закону про засади запобігання і протидії корупції супроводжувалося внесенням змін до Кримінального кодексу України, Кодексу України про адміністративні правопорушення, законів про державну службу, про діяльність правоохоронних органів, про зміцнення незалежності та професійності судової влади тощо. У 2012 р. було ухвалено й новий Кримінальний процесуальний кодекс України.
Зарубіжні експерти цікавилися ефективністю впровадження і реалізації антикорупційного законодавства, 
у т. ч. з боку міліції, прокуратури, судів, та привернули увагу до кваліфікації працівників правоохоронних органів.
Учасники зустрічі обмінялися думками щодо шляхів системного залучення громадськості та підприємницьких кіл до попередження правопорушень, пов’язаних із корупцією та рейдерством.
Отже, керівництво України вбачає у корупції серйозну загрозу правам людини, стабільності демократичних інститутів і правопорядку, яка справляє негативний вплив на стан моралі, ефективність урядових рішень і програм, нівелює довіру громадян до влади та законодавства, руйнує засади справедливості і правосуддя, перешкоджає конкуренції та економічному розвитку.