Голова Верховної Ради Володимир Рибак (на знімку) на брифінгу після погоджувальної ради повідомив, що зустріч Президента України Віктора Януковича з лідерами фракцій відбудеться у приміщенні адміністрації глави держави на вулиці Банковій.
«У мене була розмова з Президентом держави двічі, планували на понеділок зустріч, але змістили приїзд Президента Білорусі, а тому два дні Президент займатиметься міжнародними питаннями, — сказав В. Рибак. — Але Президент дав принципову згоду, що він зустрінеться з керівниками п’яти фракцій, заслухає, які питання є в кожній фракції, відповість на них і відбудеться обговорення цих питань».
За словами В. Рибака, на зустрічі В. Януковича з керівниками фракцій буде присутня преса, яка працює з Президентом, і на цій зустрічі буде вирішено, коли керманич країни виступить у Верховній Раді з посланням.
При цьому глава парламенту наголосив, що нині в законодавчому органі немає підстав для блокування, бо всі питання, які порушували фракції, розглянуто. В. Рибак також повідомив, що на сьогодні немає жодної заяви від депутатів-опозиціонерів про вихід із однієї фракції та перехід до іншої.
Відповідаючи на запитання, чи може знову відбутися «виїзне засідання» парламенту, тобто щоб Верховна Рада засідала не в сесійній залі по вулиці Грушевського, а в іншому приміщенні, глава парламенту сказав: «Не хотів би, щоб відбулося «виїзне засідання» Верховної Ради. Для цього є парламентська зала. 250—260 депутатів наполягають, щоб сесія відбувалась і розглядалися питання порядку денного. Але де вона буде — я не знаю. Я поки що розглядаю питання працювати разом — більшості та опозиції».
Водночас глава парламенту не виключив, що за необхідності нинішню парламентську сесію може бути продовжено.