На Тернопільщині відбувся День Асоціації платників податків. Під час семінару для платників податків Івано-Франківської, Рівненської та Хмельницької областей обговорили питання оподаткування та можливі шляхи їх вирішення. Голова асоціації Валентина Арбузова зазначила, що під час діалогу можна дізнатися проблеми, які слід врахувати при розробці нормативно-правових актів. «Ми виступаємо за розвиток соціально відповідального підприємця, який чесно веде свій бізнес», — наголосила вона.
На питаннях захисту представників бізнесу зосередив увагу присутніх, які зібралися у сесійній залі облради, голова ради Тернопільського відділення Асоціації платників податків, генеральний директор ПАТ «Тернопільський радіозавод «Оріон» Ярослав Карпик. «В Україні 70 контролюючих організацій, 46 з них мають право закрити бізнес. Чи не забагато?» — запитав він.
Не дивно, що представники бізнесу об’єднуються, щоб протистояти атаці армії контролерів. Якщо два роки тому до Тернопільського відділення асоціації входило десять членів, то тепер — до 200. Довіра до неї зростає. Вона намагається постійно вести діалог з представниками Міністерства доходів і зборів в області, оперативно інформує про всі нововведення, бере участь у круглих столах з цих питань. Водночас Ярослав Карпик закликав підприємців чесно сплачувати податки і спати спокійно. Цифра, названа на нещодавніх парламентських слуханнях, вражає: торік у «тіні» вироблено продукції на 350 мільярдів гривень.
Заходи продовжилися у Тернопільському національному економічному університеті, з яким Асоціація платників податків підписала меморандум про співпрацю.