Засідання парламенту може відбутися без опозиції — про це на брифінгу за підсумками погоджувальної ради заявив керівник фракції Партії регіонів Олександр Єфремов (на знімку).
На запитання журналістів, чи можливо проведення «виїзного засідання» парламенту, він наголосив, що опозиція не повинна диктувати умови більшості: «У нас є більшість, вона готова працювати, приймати рішення, тоді ми проведемо засідання більшості. Відразу кажу, що без запрошення тих, хто блокує роботу парламенту. Таке засідання буде в рамках закону».
При цьому Єфремов зазначив, що до завершення сесії залишилося два пленарні тижні, і якщо парламент працюватиме конструктивно, то встигне прийняти важливі та необхідні для держави закони.
«Якщо засідання будуть зірвані, то нам потрібно буде вживати інших заходів, щоб приймалися необхідні закони», — заявив лідер регіоналів.
Лідер фракції ПР відзначив, що робоча група за участю депутатів та урядовців підготувала остаточний варіант законопроекту про фінансові векселі, за який Партія регіонів голосуватиме. Як відомо, проти ухвалення законопроекту про векселі виступила й частина депутатів-регіоналів. Але в результаті його доопрацювання та внесення поправок на засіданні фракції, за словами Єфремова, було прийнято рішення голосувати за проект закону. «Ми дійшли таких позицій, що за векселем будуть платитися відсотки — 5% річних, а якщо він не буде погашений, то будь-який податок у рамках 20% можна буде заплатити протягом року. Для більшості підприємців це прийнятна схема», — сказав Єфремов.