ФІБА-Європа оголосила список десяти гравців, які претендують на звання кращого гравця року на континенті. Кандидати були відібрані на основі виступів і досягнень баскетболістів у клубі та на міжнародній арені впродовж цього року.
Голосування триватиме на сайті ФІБА-Європа з 15 грудня по 16 січня, а переможців оголосять наприкінці першого місяця 2015 року. При виборі лауреата в номінації також враховуватиметься думка експертів.
Пропонуємо список кандидатів на звання гравця року:
Алессандро Джентіле (Італія), Богдан Богданович (Сербія), Боріс Діао (Франція), Дірк Новицький (Німеччина), Горан Драгич (Словенія), Йонас Валанчюнас (Литва), Мілош Теодосич (Сербія), По Газоль (Іспанія), Сергіо Родрігес (Іспанія), Тоні Паркер (Франція).
Приємно, що на звання кращого молодого баскетболіста Європи претендує 17-річний український вундеркінд, вихованець клубу «Черкаські Мавпи» (провів сезон за цю команду в Суперлізі) Святослав Михайлюк (на знімку), який в цьому сезоні зіграв за національну збірну України на Кубку світу в Іспанії (один із наймолодших учасників дорослого світового форуму). А тепер цей легкий форвард (зріст — 203 см, вага — 84 кг) успішно виступає у США в чемпіонаті NCAA за університет Канзас.
Список кандидатів на звання кращого молодого гравця року:
Александр Везенков (Болгарія), Чеді Осман (Туреччина), Даріо Сарич (Хорватія), Домантас Сабоніс (Литва), Драган Бендер (Хорватія), Федеріко Муссіні (Італія), Янніс Антетокунмпо (Греція), Юсуф Нуркич (Боснія і Герцеговина), Стефан Пено (Сербія), Святослав Михайлюк (Україна).
Нагадаємо, що минулого року кращим гравцем визнали Тоні Паркера, а кращим молодим гравцем — Даріо Сарича.
Фото xsport.ua.