Транзитне містечко у запорізькому мікрорайоні «Південний», збудоване німецьким коштом, прийняло своїх перших мешканців. Воно отримало власну адресу — вулиця Стешенка, 18. Тут є дитячий майданчик і можливість безплатно користуватися Інтернетом через Wі-Fі.

Під час урочистостей голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський наголосив, що «відкриття транзитного містечка є зразком злагодженої європейської взаємодії, у першу чергу, між Президентом України Петром Порошенком та Канцлером Федеративної Республіки Німеччина Ангелою Меркель». Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина у Донецьку Детлеф Вольтер (офіс консульства тимчасово переїхав до Дніпропетровська) відзначив плідну співпрацю української та німецької сторін: «Вкотре дякую рятувальникам та співробітникам облдержадміністрації за плідну та високопрофесійну роботу».

А потім 15 сімей, які виховують 32 дітей, пішли освоювати житло. До речі, у списках на заселення — 120 сімей (370 осіб), а містечко розраховане на перебування тут 544. Проживання одного мешканця обходиться у 322 гривні на місяць — це вартість комунальних послуг та електроенергії.

Запоріжжя.