Знаменитий американський баскетбольний авторитет Майкл Роберт Фрателло (на знімку) продовжить працювати з чоловічою збірною нашої країни.
Таке рішення прийнято на засіданні Ради Федерації баскетболу України, на якому затверджено кандидатури тренерів національних збірних на 2015 рік.
67-річний Фрателло очолив збірну України в лютому 2011 року. У своїй кар’єрі він тренував клуби НБА «Атланта Хоукс», «Клівленд Кавальєрс», «Нью-Йорк Нікс», «Мемфіс Гріззліс».
Майклу Фрателло вдалося привести команду України до шостого місця на Євробаскеті-2013, що дозволило їй вперше у своїй історії зіграти на чемпіонаті світу-2014 в Іспанії. Лише кілька очок у графі «забиті/пропущені» не вистачило українцям, щоб пробитися до плей-оф. Але прогрес команди був очевидний.
Раніше вже відбулося жеребкування Євробаскету-2015. Збірна України опинилася в групі D. Її суперники — збірні Литви, Латвії, Бельгії, Чехії та Естонії. Груповий турнір відбудеться у Ризі (Латвія) у вересні наступного року.
Нагадаємо, що спочатку Євробаскет-2015 мав відбутися в Україні. Але нас позбавили цього права через нестабільну ситуацію і неможливість гарантувати проведення змагання на високому організаційному рівні. Разом із тим, FІBA-Europe надала Україні право провести наступний Євробаскет-2017.
Фото з архіву «Голосу України».