Футбол. За участь у груповому раунді ЛЧ і вихід до 1/8 турніру чемпіон України донецький «Шахтар» заробив 15,6 мільйона євро. Це — гідний показник, адже за весь минулий сезон «гірники» отримали лише на півтора мільйони більше.

У команди є чудовий стимул: якщо вона вийде до 1/4 фіналу, то отримає ще 3,9 мільйона євро. Тепер ви розумієте, як вигідно виступати в Лізі чемпіонів узагалі й успішно зокрема?

До речі, в чемпіонських перегонах на цей момент найбільше грошей заробив мадридський «Реал» (18,1 мільйона). Переможець Ліги чемпіонів отримає ще 10,5 мільйона євро.

Тепер кілька слів про доходи «Динамо» і «Дніпра» в Лізі Європи. Вони значно скромніші. Кияни заробили 2,9 мільйона європейської валюти, а дніпропетровці — 2,2 мільйона. Вихід до 1/8 принесе обом клубам ще по 350 тисяч.

Від України в нинішньому євросезоні в другому за значенням турнірі виступали і вже зійшли з дистанції ще три команди. Їхні винагороди суттєво менші. Харківський «Металіст» заробив 1,3 мільйона євро, луганська «Зоря» — 270 тисяч, одеський «Чорноморець» — 140 тисяч.

А найсильніший у Лізі Європи за перемогу в турнірі покладе до клубної каси 5 мільйонів євро призових.

Фото Євгена Кравса.

Грають «Шахтар» (Донецьк) і «Атлетік Більбао». З м’ячем Луїс Адріано.