У четвер з ініціативи прокуратури на підставі рішення суду було заарештовано двох міліціонерів Державної служби охорони, які в середу вночі затримали п’яного суддю-дебошира, повідомили в Державній службі охорони.
За їх інформацією, у середу на пульт централізованого спостереження управління Держслужби охорони надійшов сигнал «Тривога» з одного з кафе міста Харкова. На місці події, у дворі вказаного кафе, до міліціонерів звернувся охоронець цього закладу, який повідомив, що в приміщенні кафе відбувається бійка. З метою припинення правопорушення співробітники міліції спробували зупинити хуліганські дії, проте невідомий на цю вимогу не відреагував. За словами правоохоронців, потім чоловік кинувся до одного з міліціонерів і намагався забрати у нього зброю, викрикуючи при цьому, що зараз усіх перестріляє.
«Діючи відповідно до вимог статті 13 та пункту 4 статті 14 Закону... співробітники міліції застосували щодо правопорушника заходи фізичного впливу та наручники», — йдеться в повідомленні Державної служби охорони. Після вказаних дій затриманий представився суддею одного з районних судів Харкова, проте жодного службового посвідчення не надав. «Пізніше, після прибуття на місце події співробітників прокуратури міста Харкова, було встановлено, що затриманий справді є суддею районного суду, 1975 року народження», — заявили в Держслужбі охорони.
За словами правоохоронців, після встановлення його особи наручники було з нього знято, а затриманого передали представникам прокуратури міста. Там також повідомили, що правоохоронців, які затримували суддю, заарештували за рішенням прокуратури. Триває службова перевірка.
 
Харків.