У фойє Тернопільського академічного обласного драмтеатру імені Т. Шевченка можна придбати все: від спідньої білизни і шкарпеток до пальт та шуб. Улаштований тут ярмарок має гучну назву «Євростиль».
Виконувач обов’язків директора театру Борис Репка не приховує, що за рахунок орендарів заклад намагався хоч трохи поліпшити своє фінансове становище, адже коштів бракує на найнеобхідніше. Та для глядачів це — не аргумент. «У нас у Тернополі все на продаж, — до розмови долучається одна з містянок Людмила. — То скульптури Пінзеля розмістять серед барів і бутіків, то в театрі базар влаштують... Нічого святого в чиновників не залишилося».
Останні від справи відхрещуються. Заступник голови облдержадміністрації Петро Гоч вважає неприпустимим використання приміщення драмтеатру для торгівлі: «Ми вже звернулися до керівництва облради, у компетенції якої — питання використання майна комунальної установи «Тернопільський академічний обласний український драматичний театр імені Т. Шевченка», з пропозицією вжити заходів для розв’язання ситуації та недопущення подібного у майбутньому». На його думку, однією з причин неподобства є зволікання з призначенням місцевою владою керівника театру. Уже півроку депутати обласної ради не можуть зібратися на сесію...
«Дозволу на проведення ярмарку в театрі ми не давали», — запевняє перший заступник голови облради Сергій Тарашевський. За його словами, ситуацію вивчає депутатська комісія з питань культури.
Тернопільська область.