Таке переконання Голова Верховної Ради Володимир Рибак висловив під час спілкування з журналістами в ході робочої поїздки до Автономної Республіки Крим. «Поза сумнівом, парламент працюватиме. Причому увесь», — сказав він та додав, що «не є новачком у Верховній Раді», тож докладе усіх зусиль до знаходження порозуміння і компромісу.

На запитання, коли глава держави зустрінеться з представниками опозиції, В. Рибак відповів, що Віктор Янукович готовий зустрітися з представниками опозиційних сил, коли в його робочому графіку з’явиться така можливість. «Думаю, у вівторок Верховна Рада працюватиме. Я з повагою ставлюся до виборців, а тому робитиму все, щоб було саме так», — наголосив він.

Разом з тим Голова Верховної Ради вважає, що ефективна реалізація реформ залежатиме від злагодженої роботи як центральних, так і місцевих органів влади. Про це В. Рибак зазначив у своєму виступі перед представниками місцевих органів влади і органів місцевого самоврядування Автономної Республіки Крим у четвер у Сімферополі.

«Хочу підкреслити, що вперше за роки незалежності всі органи влади діють узгоджено, і це дає можливість ефективно втілювати запропоновані Президентом реформи. Але вони принесуть позитивні результати тільки за умови злагодженої роботи як центральних, так і місцевих органів влади, у тому числі і вашого регіону», — зазначив В. Рибак.

При цьому він підкреслив, що саме владі, наділеній довірою громадян на місцях та у центрі, належить першій визначати наявні проблеми, знаходити разом з громадами шляхи їх розв’язання, підводити під це відповідну законодавчу основу. «Тож владі на місцях треба побачити чітку та реальну картину економічного стану регіону, його інвестиційного потенціалу, стратегічних пріоритетів регіонального розвитку», — сказав керівник парламенту.

Важливим чинником втілення започаткованих реформ Голова Верховної Ради назвав питання кадрового забезпечення місцевої влади. На його переконання, керувати громадою повинні тільки ті посадовці, яким довіряють і які мають авторитет у людей, — відповідальні менеджери, котрі вміють знаходити правильні рішення та ефективно їх реалізовувати.

В. Рибак також висловився за те, щоб на місцевому рівні здійснювався аналіз державних та місцевих цільових програм, визначалися можливості фінансування. «Ваше завдання — акумулювати матеріально-фінансові ресурси на тих напрямах, які є найбільш актуальними для певної громади», — сказав він.

Голова Верховної Ради також наголосив на необхідності якнайшвидшого прийняття закону «Про об’єднання територіальних громад», зазначивши, що одним із пріоритетних завдань у Національному плані дій на 2013 рік Президент визначив ухвалення закону про право територіальних громад на об’єднання та закону про співробітництво територіальних громад.

Прес-служба Верховної Ради.