Відновлення миру в Україні можливо досягти насамперед політичним шляхом. На цьому наголосив Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман під час зустрічі із заступником Генерального секретаря ООН Джеффрі Фельтманом. «Мирний план Президента України є основою для врегулювання конфлікту», — зазначив він.

Володимир Гройсман подякував Джеффрі Фельтману за постійну увагу до України з боку Організації Об’єднаних Націй, зазначивши, що активна позиція ООН в Україні «є дуже відчутною». Він високо оцінив допомогу організації у відновленні східних територій, у роботі з внутрішньо переміщеними особами.

Голова Верховної Ради також висловив подяку за готовність ООН надавати технічну підтримку українському парламенту в питаннях вдосконалення законотворчого процесу. Він наголосив, що парламент має відігравати важливу роль у впровадженні реформ. «Інклюзивність, якість законотворчої роботи відіграють ключову роль у реалізації змін у державі», — зазначив він.

У свою чергу Джеффрі Фельтман повідомив про готовність ООН збільшувати обсяг гуманітарної допомоги Україні, наголосивши на підтримці міжнародної допомоги нашій державі з боку Генерального секретаря ООН. Він повідомив, що в Донецьку вже відкрито офіс ООН для роботи з громадянами, які перебувають у зоні конфлікту.

За його словами, запровадження реформ стане чинником, який сприятиме подальшому розвитку міжнародної допомоги.

Сторони висловили сподівання, що подальша двостороння співпраця носитиме ще системніший і поглибленіший характер.

Прес-служба Верховної Ради України.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.