Учора в столиці завершилася Перша міжнародна бізнес-конференція «ABC: Ukraіne & Partners» за участі Прем’єр-міністра України Миколи Азарова.
Бізнес-конференція засвідчила: Україна має значний потенціал для розвитку, заявив Микола Азаров під час зустрічі зі співголовами моніторингової місії Європарламенту екс-президентом ЄП Петом Коксом і колишнім главою Республіки Польща Александром Квасневським.
«Закордонні гості виявили колосальний інтерес до конференції: представлені 62 країни та понад три тисячі бізнесменів. Було підписано цілий ряд надзвичайно важливих контрактів»», — наголосив глава уряду.
У свою чергу, Александр Квасневський зазначив, що кількість країн-учасниць — це свідчення того, що «проведення такої конференції було потрібним і є важливим для України».
А віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул під час виступу на конференції акцентував увагу на тому, що підготовка до Євробаскету-2015 дала сигнал міжнародному бізнесу про можливості інвестування в нашу країну, в тому числі, на умовах державно-приватного партнерства
До речі, за участю приватного капіталу в рамках проекту до 2015 року в Україні буде побудовано шість нових мультифункціональних арен і два сучасні аеропорти (в Одесі і Дніпропетровську).
Віце-прем’єр зазначив, що позиція уряду — при створенні інфраструктури максимально використовувати продукцію українського виробництва. «Це забезпечить не тільки розвиток економіки всередині країни, а й знизить собівартість проектів», — сказав Олександр Вілкул.
Він зазначив, що паралельно з підготовкою до Євробаскету-2015 Україна готується подати заявку на зимові Олімпійські ігри — наймасштабніші міжнародні змагання із зимових видів спорту.
Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул:
«Підготовка заявки на проведення зимових Олімпійських ігор 2022 року є складовою державної стратегії розвитку України, Карпатського регіону, Львова та всіх західноукраїнських областей. Вона передбачає розвиток інфраструктури, промоушн потенціалу регіонів України за кордоном, залучення інвестицій в туристичний і готельний бізнес. У тому числі, йдеться і про розвиток внутрішнього туризму».
(Проект «Олімпійська надія», підготовка заявки на отримання Україною права проводити зимові Олімпійські ігри-2022 є ініціативою Президента України Віктора Януковича).
«Я переконаний, що кожен з нас хоче пишатися Україною. Якісне проведення змагань глобального рівня — це привід для гордості за країну. Мудро розпорядитися таким шансом — це наше завдання», — сказав Олександр Вілкул.
Як зазначив за підсумками конференції керуючий партнер компанії «Делойт» в Україні, Білорусі і Грузії Володимир Вахт, для інвестора в інфраструктуру перш за все важлива довіра до держави.
 
Микола Азаров під час зустрічі.
Фото з сайту «Урядовий портал».