У Києві проведено офіційну церемонію жеребкування чемпіонату світу з художньої гімнастики, котрий відбуватиметься в столиці України з 27 серпня по 1 вересня. Відповідно до жереба українські гімнастки в індивідуально-кваліфікаційних змаганнях виступатимуть під 47-м номером, у групових — під 28-м.
На чемпіонат світу до Києва приїдуть 300 кращих гімнасток із 59 країн. «Жеребкування як жеребкування. Все нормально. Головне, що світовий форум з художньої гімнастики відбудеться в Києві. А під яким номером виступати — це другорядне», — сказала віце-президент Федерації гімнастики України Ірина Дерюгіна.
Окрім неї в церемонії жеребкування взяли участь представники Міжнародної федерації гімнастики Олів’є Штребель і Сильвія Мартіні, президент Федерації гімнастики України Альбіна Дерюгіна, представники Національного олімпійського комітету, КМДА, Міністерства молоді та спорту.
Відповідальну місію на церемонії доручили абсолютній чемпіонці світу Ганні Безсоновій. Саме вона витягала номерки, під якими гімнастичні збірні виступатимуть на київському чемпіонаті світу.