Футбол. На перших після міжсезонної відпустки зборах футболістів полтавської «Ворскли» президент клубу Олег Бабаєв представив нового тренера. Ним став 38-річний Василь Сачко, який зіграв свій останній матч за цю команду трохи більше року тому. Йому допомагатимуть, окрім знаного полтавськими уболівальниками Анатолія Момота, два запрошені фахівці — Вадим Лазоренко та Володимир Деуль.
У розмові з журналістами керівник клубу назвав призначення Василя Сачка «певним ризиком», зважаючи на відсутність в останнього досвіду тренерської роботи. Та водночас нагадав, що новий наставник «є легендою клубу, бо забив найголовніший гол у його історії» (йдеться про єдиний переможний м’яч у фіналі Кубка України 2009 року. — Авт.), має неабиякий авторитет і підтримку вболівальників.
На думку президента, важливо також допомогти своїм вихованцям, продемонструвати можливості для їхнього кар’єрного зростання в рідному клубі. Попередник нового тренера Сергій Свистун працюватиме тепер із дублерами «Ворскли». Дванадцятим місцем у попередньому чемпіонаті Олег Бабаєв украй незадоволений, тож зараз, за його словами, «ставиться питання посилення команди». Але гравців, які коштують «багато мільйонів», клуб не купуватиме. Водночас про нові придбання президент і новий тренер пообіцяли розповісти пізніше.
До 20 червня «Ворскла» готуватиметься до наступного чемпіонату країни в Полтаві, а потім вирушить на двотижневий навчально-тренувальний збір до Словенії.
Полтава.