До Олександрійського райвідділу міліції звернувся іноземний громадянин із заявою про вчинення стосовно нього шахрайства. Він задумав завести собі дитину. Через інтернет-агенцію знайшов в Україні жінку, готову надати йому послуги із сурогатного материнства.

Щоб пересвідчитися, що обраниця вагітна та передати їй гроші, зустрівся з нею спочатку в Києві, потім — в Олександрії. За те, щоб «стати» батьком, за словами іноземця, він заплатив жінці більше трьох тисяч доларів США. Далі замовник дитини і сурогатна матуся спілкувалася через соціальні мережі в Інтернеті. Коли ж настав час народжувати, жінка повідомила, що під час пологів дитина померла, і перестала виходити на зв’язок з іноземцем.

Чоловік не повірив у цю історію і вирішив звернутися до правоохоронних органів, щоб дізнатися правду. Працівники міліції встановили особу жінки. А заразом виявили, що дитину вона таки народила. Тож, як повідомляє управління МВС у Кіровоградській області, за фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Наразі правоохоронці з’ясовують усі обставини історії. Іноземець згоден на проведення необхідних експертиз для встановлення батьківства.

Що штовхнуло молоду матусю на стежину шахрайства, невідомо. Адже гроші, які вона заробила на іноземцеві, не більші за ті, які виплачує нині за народження дитини держава. Найімовірніше, спочатку планувалося, що дитя таки вирушить за кордон. Але, як це часто трапляється в подібних ситуаціях, вирішальну роль відіграла материнська любов...

Кіровоградська область.