На Кіровоградщині в селі Карбівка розпочався фестиваль української народної творчості «Степограй». Його учасників тут приймають ушосте. Карбівка — відоме в області село в не менш відомому Добровеличківському районі, де розташовано геометричний центр України.

Традиційно на початку заходу голова районної державної адміністрації Олег Яременко і голова районної ради Володимир Ганжа підняли Державний прапор України. А господарі «Степограю» — багаторічний натхненник і головний організатор дійства директор СТОВ «Агрофірма «Зоря» Юрій Попелюх та сільський голова Карбівки Анатолій Заєць на знак того, що фестиваль успішно продовжуватиме своє життя, поряд з Державним вперше підняли цього року прапор «Степограю».

Організатори постаралися, щоб програма фестивалю була різноманітною і захоплюючою. Працювала виставка декоративно-ужиткового мистецтва районного краєзнавчого музею, вишивки сім’ї Гонташів представила Липнязька сільська рада, свою неординарну майстерність показували гончар Леонід Калягін з Федорівки та коваль Федір Німчинов з Перемоги.
Чимало гостей завітали на фестиваль з інших регіонів. Серед них — відомий в Черкаській області гончар Олександр Луценко та народний умілець зі Світловодська Олександр Романенко.
Так само різноманітною була концертна програма. Перед глядачами виступили місцеві художні колективи, Кіровоградський обласний центр дитячо-юнацької творчості представляли народний хореографічний ансамбль «Росинка», народний шоу-театр молодіжного клубу «Імідж», народний ансамбль бандуристок «Орія» та зразковий ансамбль сучасної пісні «Антарес».
А найбільшу кількість глядацьких овацій зірвали мистецькі колективи Уманського національного університету садівництва, народний самодіяльний ансамбль пісні і танцю «Хлібодари», народний самодіяльний ансамбль «Нивка», народний аматорський студентський театр естрадної мініатюри «Добродії», народний самодіяльний вокальний ансамбль «Криниченька» та вокальний ансамбль «Чарівниці».
Приїхали до Карбівки показати свою майстерність і танцювальний колектив будинку дитячої та юнацької творчості та талановита співачка, учениця професійно-технічного училища, Наталія Пономарь з Голованівська.
Тим часом поряд зі сценою змагалися справжні козаки. Свою міць та вправність вони показували в перетягуванні каната і воза, метанні чобота, перенесенні молодиць, штовханні гирі та веселих естафетах «Баба Яга», «Прогулянка фермера» та «Несе Галя воду». Тут свій козацький гарт та силу показали й вихованці СПТУ № 36 з Новгородки.
Наостанок фестивальників розважали своїми піснями заслужений артист України Віталій Козловський та відомий бард Віталій Асауленко.
Карбівчани й жителі всього Добровеличківського району вважають фестиваль своєю візитною карткою. Та відчувається, що зовсім скоро він стане візитівкою всього центру України.
Фото з архіву фестивалю.
Отак носять молодиць у Карбівці.