Журнал Forbes оприлюднив рейтинг 100 найбагатших спортсменів світу за підсумками 12-місячного періоду — з червня 2012-го по червень 2013 року. До списку потрапили лише три боксери: американець Флойд Мейвезер, філіппінець Менні Пак’яо та українець Володимир Кличко (на знімку).
За відомостями видання, протягом останніх 12 місяців Мейвезер і Пак’яо заробили по 34 мільйони доларів. Причому перший усі свої гроші отримав за бій з Робертом Герреро, а другий — 26 мільйонів доларів за четвертий бій з Гуаном Мануелем Маркесом, а ще 8 — за рекламними контрактами.
Щодо Кличка, то за даними Forbes, він за минулий рік заробив 24 мільйони доларів, з яких 19 — це сукупний гонорар за бої з Тоні Томпсоном, Маріушем Вагом і Франческо П’янетою, а ще 5 — за рекламними контрактами. Додамо також, що Володимир посідає 41-й рядок рейтингу, а Мейвезер і Пак’яо поділили 14-й.
До першої п’ятірки рейтингу увійшли гольфіст Тайгер Вудс (78,1 млн.), тенісист Роджер Федерер (71,5 млн.), баскетболісти Кобі Брайант (61,9 млн.) і Леброн Джеймс (59,8 млн.) та представник американського футболу Дрю Бріс (51 млн.), стверджує boxіngnews. com. ua.
Раніше ми повідомляли, що Володимир Кличко — олімпійський чемпіон Атланти-1996 — має серйозні наміри виступити на Іграх-2016 у Ріо-де-Жанейро.
 
Фото з архіву «Голосу України».