Футбол. ЧС-2014. Відбірний цикл. Європа. 11 червня.
Група В. Данія — Вірменія. 0:4. Італія — 14 очок, Болгарія — 10, Чехія — 9, Вірменія — 6, Данія — 6, Мальта — 3.
Група С. Швеція — Фарерські острови. 2:0. Німеччина — 16, Австрія, Швеція, Ірландія — по 11, Казахстан — 1, Фарерські острови — 0.
Група І. Білорусь — Фінляндія. 1:1. Іспанія — 11, Франція — 10, Фінляндія — 5, Грузія — 4, Білорусь — 3.
***
Контрольні матчі національних збірних. 11 червня. Італія — Гаїті. 2:2. Китай — Нідерланди. 0:2. Естонія — Киргизія. 1:1.
Розплата за образи та погрози
Президента ФК «Ворскла» (Полтава) Олега Бабаєва рішенням Контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ оштрафовано на 100 тисяч гривень та дискваліфіковано на рік умовно за дії після зустрічі чемпіонату України з донецьким «Металургом», коли він образив суддю та погрожував йому. У разі повторення подібної поведінки Бабаєва покарають ще жорсткіше.
УЄФА розпочав розслідування
УЄФА ініціював дисциплінарні розгляди щодо клубів «Стяуа» (Румунія, Бухарест) і «Бешикташ» (Туреччина, Стамбул).
Справу проти «Стяуа» було відкрито на підставі регламенту Ліги чемпіонів-2013/14 стосовно критеріїв допуску до турнірів    УЄФА. А от «Бешикташ» може бути покараний через те, що двоє представників цього клубу підозрюються у діяннях, пов’язаних з організацією договірного матчу. Передбачається, що дані правопорушення стосуються фіналу Кубка Туреччини 2011 року, повідомляє офіційний сайт УЄФА.
Окрім того, після розслідування обставин справи, пов’язаної з можливою участю представників «Фенербахче» в договірних матчах, дисциплінарний інспектор  УЄФА представив свої висновки на розгляд КДІ.
Рішення оголосять протягом тижня, починаючи з 24 червня.
Рафаель потрібен Люсьєну Фавру?
Бразильський півоборонець київського  «Динамо» Рафаель може продовжити виступи у чемпіонаті Німеччини. Він не зумів закріпитися у складі киян і решту сезону відіграв в оренді у «Шальке-04», але і там не зумів стати повноцінним гравцем основи, тому гельзенкірхенський клуб не хоче викупати трансфер футболіста.
Як повідомляє німецький портал RP Onlіne, у послугах Рафаеля зацікавлена «Боруссія» з Менхенгладбаха, яку тренує Люсьєн Фавр. Річ у тім, що саме за часів роботи з Фавром у берлінській «Герті» Рафаель і зробив собі ім’я.
Молодіжну команду «Шахтаря» очолив португалець
Молодіжному складу донецького «Шахтаря» представлено нового наставника. Ним став Мігель Кардосо. Водночас португальський фахівець обійматиме посаду технічного координатора академії клубу.
На роботу до «гірників» Кардосо перейшов з іспанського клубу «Депортиво» (Ла-Корунья), де працював асистентом тренера Домінгуша Пасьєнсії.
Довідка. Госе Мигель Азеведо Кардосо народився 28 травня 1972 у Віла-Нова-де-Фамалікао, Португалія. Обіймав посаду тренера в структурах португальських клубів: «Порту», «Белененсеш» (Лісабон), «Брага».
Був асистентом наставника в командах «Академіка» (Коїмбра, Португалія), «Брага», «Спортинг» (Лісабон) і «Депортиво» (Ла-Корунья). Разом із «Брагою» дійшов до фіналу Ліги Європи-2010/2011. Має диплом UEFA категорії Pro.
Олександр Воловик став «гірником»
Оборонець підписав контракт із донецьким «Шахтарем», про що інформує офіційний сайт команди. Угода з 27-річним футболістом, який раніше виступав у складі донецького «Металурга», розрахована на чотири роки.
Воловик з 2006 року, відколи з’явився у донецькому «Металургу», провів 134 матчі у Прем’єр-лізі, в яких забив вісім м’ячів, із них п’ять — в останньому сезоні.