В Ужгороді відбулася прес-конференція за участі справжнього левеняти. На зустріч із журналістами воно прийшло разом з італійським дресирувальником Емануелем Фариною — золотим призером міжнародного циркового фестивалю в Монте-Карло.

— Ужгород став черговим містом всеукраїнського туру «Цирку Кобзов», — каже Євген Коломієць, заступник директора з адміністративної роботи. — Незабаром до Закарпаття завітають найкращі майстри арени, постановники й учасники таких шоу, як: «Україна має талант», мюзиклу «Барон Мюнхгаузен». Серед них — призерка міжнародних конкурсів, еквілібрист Тетяна Білова, двократний чемпіон України з велотриалу Владислав Черниш, їх колеги з Німеччини, Франції, Бельгії, Японії, Швеції. Серцем «Кобзова» є циркове шоу «Vіvat». Його перлиною — номер з дресированими левами Емануеля Фарини, який на арені завжди імпровізує. Італієць розповів, як приручити хижаків.
— Я з династії, яка вже півстоліття займається приборкуванням звірів. Основне в цій роботі — витворити взаємозв’язок між твариною і дресирувальником, — зазначає Емануель Фарина. — Левеня Кайло, якому лише дев’ять місяців, участі у виставах поки що не бере, але вже готове сприймати циркове навчання. Невдовзі велике кошеня, яке від народження перебуває в оточенні людей, а тому й сприймає їх позитивно, опановуватиме секрети постановки конкретного номера.
«Цирк Кобзов» представить частину своєї програми на ужгородській Театральній площі. За дві години до вистави діти зможуть погратися з тваринами в Боздоському парку.
Ужгород.
 
Емануель Фарина зі своїм вихованцем під час прес-конференції.
Фото Людмили ФЕДОРИШИНОЇ.