У Тернопільському вищому професійно-технічному училищі імені Михайла Паращука відкрито майстерню-магазин, де готуватимуть контролерів-касирів, касирів банку, агентів з постачання.
— Проаналізувавши місцевий ринок праці, ми дійшли висновку, що найбільший дефіцит кадрів у сфері торгівлі і послуг, — каже директор училища, депутат обласної ради Павло Федик, тому вирішили готувати фахівців для неї. На перший курс плануємо набрати 60 учнів: 30 — на спеціальність «оператор-касир» і «оператор банку» та 30 — на спеціальність «агент з постачання».
Агентів з постачання досі взагалі ніхто в області не готував. Торговельні фірми запрошували їх з інших областей, адже ніхто з них не бажає навчати людей з вулиці. В училищі переконані, що їхні випускники без роботи не залишаться. До речі, основний профіль ВПУ № 4 — підготовка молодших спеціалістів з будівництва та експлуатації будівельних споруд, на яких також завжди є попит. Без проблем влаштовуються на роботу водії, газоелектрозварювальники. Всього училище готує робітників та молодших спеціалістів з тринадцяти спеціальностей.
Майстерня-магазин відповідає вимогам сучасного торговельного закладу: є касовий бокс, комп’ютер, транспортер, програмне забезпечення. В обладнанні майстерні посприяв перший заступник голови обласної ради Сергій Тарашевський.
На знімку: стрічку під час відкриття перерізають Сергій Тарашевський і Павло Федик (справа наліво).
Фото автора.