Голову первинної профспілкової організації Свердловського машзаводу Олександра Петручика рішенням власника не пускають на територію підприємства. Таке «покарання» він отримав за те, що зажадав від керівника дотримуватися трудового законодавства й виконувати умови колективного договору щодо своєчасної виплати заробітної плати й забезпечення охорони праці.
Крім заборони на відвідування заводу, власник, він і директор підприємства, пообіцяв виселити профком із займаного кабінету, розмістивши в ньому виробничу службу. Профспілковий лідер вирішив провести збори трудового колективу, на яких збиралися розглянути й затвердити подальші дії для погашення двомісячної заборгованості з заробітної плати заводчанам. Збори могли ухвалити рішення про оголошення акції протесту. Але вони не відбулися. Керівництво попередило людей: тих, хто покине свої робочі місця й збереться у групи, буде звільнено.
На сьогодні трудівники Свердловського машзаводу не отримали зарплату за квітень і травень, а тим, хто звільнився, не виплатили навіть лютневий заробіток. А між іншим, за даними профспілкового лідера, кошти на це є. Олександр Петручик звернувся до прокуратури Свердловська із заявою про незаконні дії директора заводу.