Напередодні свого професійного свята прикарпатські медійники мали можливість спробувати нелегкого хліба рятувальників. Представників ЗМІ запросили на прес-конференцію першого заступника начальника управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області полковника служби цивільного захисту Ігора Оксентюка і взяти участь у показових конкурсах пожежно-рятувальних підрозділів.

Журналісти наважилися на спуск навісною переправою з четвертого поверху навчальної вежі, у повному бойовому спорядженні здійснили розвідку та «врятували потерпілого» із задимленого приміщення. На інших конкурсних етапах працювали вогнегасником і гасили автомобіль, який потрапив у ДТП. Крім того, прокладали рукавну лінію від пожежної автоцистерни та струменем води цілили в мішень. Зрештою, одноголосно визнали, що писати, знімати та фотографувати надзвичайні ситуації набагато легше, ніж насправді боротися за життя і майно людей.

Під час святкової зустрічі відбулося і нагородження журналістів. «За високопрофесійне оперативне висвітлення інформації про надзвичайні події та роботу пожежно-рятувальної служби Прикарпаття» управління ДСНС України в області відзначило колектив редакції газети «Голос України» дипломом.

До слова, за п’ять місяців нинішнього року підрозділами пожежно-рятувальної служби Прикарпаття за сигналом «тривога» було здійснено близько 8 тисяч виїздів, ліквідовано 672 пожежі, під час яких врятовано життя 25 особам.

Івано-Франківська область.

На знімку: прикарпатські журналісти у ролі справжніх рятувальників.

Фото Миколи МАЦЮКА.