Житлова проблема дуже актуальна для багатьох сімей Рівненщини. Як держава допомагає розв’язати її, розповідає заступник голови Рівненської ОДА Володимир НОВАК (на знімку):

— Загалом у бюджетах різних рівнів зарезервували на нинішній рік більше 15 мільйонів гривень на розв’язання житлових проблем мешканців Рівненщини. Нині люди користуються чотирма програмами лояльності. Так, десять людей взяли позики на 15 років під 16 відсотків річних, але платять за користування кредитом лише три, решту ж — 13% — компенсує держава в рамках програми «Доступне житло». До кінця року на реалізацію цього проекту, ініційованого Президентом України Віктором Януковичем, для жителів Рівненщини зарезервували більше п’яти мільйонів гривень.
Ще 3,2 мільйона гривень передбачили в держбюджеті на здешевлення третини вартості житла. Таким чином 
дев’ять сімей уже придбали квартири за 70 відсотків вартості, а до кінця нинішнього року такою підтримкою держави зможуть скористатися ще 16 сімей. 
Ще четверо мешканців області нинішнього року одержали бюджетні кошти за програмою молодіжного пільгового кредитування. Всього ж до грудня за цим проектом заплановано надати позики 14 родинам. А ось для селян для вирішення житлових проблем у рамках програми «Власний дім» зарезервували 2,25 мільйона гривень. Частиною цих коштів вже скористалися 13 сільських мешканців. Оформлення документів за цим соцпроектом триває. Зокрема, люди одержують бюджетні гроші на будівництво та придбання житла, а також на газифікацію сільських садиб.
Завдяки цим чотирьом соціальним проектам 36 сімей нинішнього року вже вирішили житлову проблему.
Записала Олександра ЮРКОВА.
Рівне.