У рамках VІІІ Всеукраїнської благодійної акції «Серце до серця» Луганська область на допомогу дітям із проблемами слуху зібрала 265 тисяч 164 гривні. До роботи зі збирання грошей долучилися понад дві тисячі волонтерів. А найенергійнішими цього року стали активісти дитячої обласної організації «Лугари». Вони зібрали близько половини всіх коштів.
«Усі гроші ми маємо намір витратити на діагностичне обладнання для центру реабілітації дітей з порушеннями слуху і мови Луганської обласної дитячої клінічної лікарні. Діти матимуть змогу проходити лікування на цьому обладнанні безплатно», — зазначив регіональний представник Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця», голова Спілки студентів Луганщини Станіслав Гнутов.
За словами головного дитячого сурдолога області Ольги Соломенцевої, у центрі реабілітації бракує обладнання, яке дозволило б, не втрачаючи дорогоцінного часу, визначити максимально точно поріг чутності в дітей до одного року. «Нині таких хворих ми змушені відправляти на додаткове обстеження до Києва, а це — чималі витрати для батьків і головне — втрата часу. Адже що раніше ми починаємо лікувати малюків, то менший ризик їх фізичного і психічного відставання від норми, — пояснила Ольга Соломенцева. — Необхідний реабілітаційному центру апарат — аудіометр — коштує 365 тис. грн. Якщо протягом червня вдасться зібрати ще 100 тис. благодійних внесків, то вже на початку наступного року малята із проблемами слуху з усієї Луганщини зможуть проходити необхідне обстеження, не залишаючи меж області».
Сьогодні в центрі реабілітації обласної дитячої лікарні проходять лікування 610 дітей. Торік було виявлено 11 дітей до року з уродженими проблемами слуху. Організатори акції «Серце до серця» звернулися до всіх жителів Луганщини із закликом не залишатися байдужими і взяти участь у благодійному збиранні коштів.