До 14 червня в штаб-квартирі ЮНЕСКО в Парижі проходить виставка-презентація «Петриківський розпис — колір традиції», приурочена до 10-річчя Конвенції про охорону нематеріальної культурної спадщини. Загалом презентують 55 робіт, виконаних в єдиному традиційному Петриківському стилі.

Серед почесних гостей, які побували на відкритті заходу, — європейські дипломати, діячі культури та мистецтва. Вони змогли побачити роботи з Дніпропетровського художнього музею та приватної колекції, подивилися показ мод — усі шати було прикрашено Петриківським розписом. Під час церемонії відкриття виставки представникам ЮНЕСКО подарували розписану по-петриківському скриньку.
Для гостей презентації організовано майстер-класи, де кожен охочий може долучитися до унікального мистецтва. З початку червня делегація народних майстрів Дніпропетровщини вже відвідала Вроцлав (Польща) і Прагу (Чехія). У грудні комітет ЮНЕСКО має вирішити питання про включення Петриківського розпису до репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства.
Фото надане прес-службою ОДА.