Це стосується проекту поправок до нашого виборчого законодавства, закону про референдум і проекту поправок до розділу Конституції «Правосуддя»
14—15 червня на засіданні 95-ї сесії Європейської комісії «За демократію через право» (Венеціанська комісія) буде представлено три висновки щодо України. Про це повідомив народний депутат, член Венеціанської комісії від України Сергій Ківалов (фракція Партія регіонів).
До речі, як повідомляє прес-служба Партії регіонів, на засідання комісії запрошено і Президента України (1991—1994 роки), голову Конституційної асамблеї Леоніда Кравчука.
«Нагадаю, асамблея була створена Президентом Віктором Януковичем для того, щоб виробити новий текст Основного Закону, який відповідає кращим стандартам Європи. 2011 року Венеціанська комісія схвалила створення Конституційної асамблеї Президентом і надала свої пропозиції щодо оптимізації цього органу», — підкреслив Сергій Ківалов.
«Цей розділ був готовий кілька місяців тому. І його відразу направили на експертизу у Венеціанську комісію. Я вже ознайомився із проектом висновку комісії з цього предмета. Він загалом позитивний. Звертаю увагу на те, що йдеться лише про внесення поправок до розділу Конституції «Правосуддя». Це свідчення якості документа і нашої готовності проводити основні реформи. І це стосується не тільки правосуддя. Зокрема, на черзі — законодавство щодо прокуратури», — підсумував він.